Ook dit jaar gooien wij de poorten van een werf weer wijdopen.

15 mei 2022, dan is er weer Openwervendag en kan u van nabij zien hoe het er op zo’n werf aan toe gaat. Wij kozen dit jaar voor de werf FIERENSBLOKKEN, waar wij, samen met Vanhout, de door architect Fierens ontworpen gebouwen volledig renoveren.

En er valt nogal wat te zien. Want wij leiden u door het hele impressionante gebouw op een wandeling van drie kwart kilometer lang met daarin verwerkt honderdvijfenzeventig (175!) trappen op en ook weer neer. Een doorsnee persoon van vijfenzeventig kilogram zwaar zou ongeveer negentig kilocalorie├źn kwijtspelen. Dat alleen al is misschien een prima motivatie om ons een bezoekje te brengen.

Maar er is uiteraard nog meer: u krijgt uitleg over de ingezette technieken, kan een kijkje nemen in hoe het er op dit ogenblik en in de toekomst zal uitzien en, eens op de top van de gebouwen, bieden wij u een uniek uitzicht over Antwerpen.

U bent welkom op de werf aan de Nationalestraat (recht tegenover het Instituut voor Tropische Geneeskunde) op 15 mei tussen 10 en 16 uur.

Tot dan!