Renovatie + uitbreiding gemeentehuis

Met de toevoeging van een zwevende verdieping werd het bestaande gemeentehuis van Kontich tot een dynamisch administratief huis gerenoveerd, een huis waarin verschillende gemeentelijke dienstverleningen samenkomen. De nieuwe raadszaal bovenop het bestaande gebouw werd een transparante zaal die als een baken boven het gemeenteplein uittorent.

Eronder zit de vernuftige inbreidingsstrategie die het administratief centrum transformeert tot een duurzaam dienstenhuis. De frontoffice op het gelijkvloers vormt het hart van het gebouw. De burger vindt er alle mogelijke diensten in een genereuze overdekte patio, aansluitend bij de vernieuwde organisatorische structuur. De tussenliggende verdiepingen werden volledig vernieuwd tot een flexibel werkconcept. Van flexplek en overlegruimte tot een sporadisch, klassiek directiekantoor. Een diversiteit aan werkplekken wordt aangeboden aan de verschillende diensten die hierdoor nauwer kunnen samenwerken.

De patio en de U-vorm van het bestaande gebouw werden overkapt en gesloten tot een compacter geheel. Hierdoor is er niet alleen minder verliesoppervlakte, het daglicht dringt nu ook door tot diep in het gebouw. Dat is een enorm surplus op de duurzaamheidswaarde van dit project. De helderheid van het plan laat ook toe om in één oogopslag het hele gebouw te begrijpen.