Renovatie “Home Van Roy” tot sociale woningen

Tussen de grote appartementsgebouwen van Renaat Braem op het Kiel vind je een klein, halfrond gebouw. Wat ooit bedoeld was als laatste woonplaats voor oudere bewoners werd gerenoveerd tot een mooie dynamische thuis voor 20 gezinnen. Net zoals de grote appartementsgebouwen was ook Home van Roy dringend aan renovatie toe. In 2015 werd hiermee gestart. Bij de renovatie werd de erfgoedwaarde gerespecteerd.

De grootste aanpassing is dat de 40 appartementen met 1 slaapkamer werden veranderd in 20 appartementen met 2,3 of 4 slaapkamers. Elk appartement is bovendien een duplexappartement, voorzien van een verdieping met een interne trap. Ook de vroegere ontmoetingsruimte is omgevormd tot appartementen. Bijna overal zijn er 2 terrassen, één op het gelijkvloers en één op de verdieping. Bij de renovatie werd ervoor gezorgd dat alle bomen rond het gebouw bleven staan. Het groene binnenplein is alleen toegankelijk voor de bewoners.

Niet alleen Home van Roy kreeg een facelift. Ook de ondergrondse parking onder het gebouw en de parking iets verderop, aan de Alois de Laetstraat, werden aangepakt. In totaal is er plaats voor 105 auto’s en 6 moto’s; onder Home van Roy zijn er ook 4 collectieve fietsenbergingen.