Renovatie wijk Westveld – In uitvoering

Eenendertig woningen worden hier gedeeltelijk gerenoveerd. De badkamer wordt bijvoorbeeld verplaatst naar een kleine slaapkamer, het plat dak geïsoleerd of een ventilatiesysteem geïnstalleerd. De overige woningen ondergaan een totaalrenovatie. Daarbij worden bijvoorbeeld de gevels gerenoveerd en de private rioleringen vernieuwd.

Maar daar blijft het niet bij. Ook alle technieken worden vernieuwd: de sanitaire leidingen, de elektriciteit, de centrale verwarming op gas,… Bovendien wordt ook de binnenafwerking aangepakt: binnendeuren, keukens, badkamers, enz. Bovenop die renovatiewerken krijgen 178 woongelegenheden een nieuwe, gemetselde tuinberging. Die worden gegroepeerd gebouwd bij de 160 woningen en 18 gelijkvloerse appartementen in de wijk.

De werken begonnen voornamelijk in de woningen die leegstonden. Eens die gerenoveerd zijn, kunnen een aantal huurders daarheen verhuizen. Vervolgens worden de aldus leeggemaakte huizen aangepakt, waarna er weer mensen kunnen verhuizen. Enzovoort. Bedoeling is het ongemak voor de huurders zoveel mogelijk te beperken.