Zwembad Weide

In Kortrijk werd hét referentiezwembad gebouwd voor de 300.000 inwoners van de Zuid-West-Vlaamse regio. Het bevat een zwembad met 8 banen van 50m, twee beweegbare bodems en een tribune met 300 zitplaatsen. Met een diepte van twee meter en afmetingen die voldoen aan de normen voor internationale wedstrijden ligt de focus op zwemtrainingen en -wedstrijden enerzijds en anderzijds waterpolo.

Naast de sportieve zwemruimte is er ook plaats voor een recreatief gedeelte. Er is een ruime warme lagune, een golfslagbad, uitgebreide kinderattracties, drie spectaculaire glijbanen en een spannende wildwaterbaan van 150 meter lang. Uitzonderlijk is het all weather-buitenbad dat het hele jaar open is en een zomerbad van in totaal 266 vierkante meter, de outdoor waterspeeltuin voor kinderen en de ligweide. Daarnaast is er ook ruimte voor wellness met onder meer sauna’s, een stoombad, een voetenbad en werd er ruimte voor horeca voorzien zowel binnen als buiten.

Architecturaal is het gebouw zo ontworpen dat het een interessante wisselwerking heeft met de omgeving van het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide. Vanuit ieder bad, de horecazaken en de polyvalente ruimte zal men uitzicht hebben op het stadspark. Zowel de horizontale lijnen van het evenementenplein als van het lager gelegen stadspark worden behouden in het gebouw dat zo op vloeiende wijze de overgang tussen beide maakt.