Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Renovatie wijk Westveld

Eenendertig woningen werden hier gedeeltelijk gerenoveerd. De badkamer werd bijvoorbeeld verplaatst naar een kleine slaapkamer, het plat dak geïsoleerd of een ventilatiesysteem geïnstalleerd. De overige woningen ondergaan een totaalrenovatie. Daarbij wzrden bijvoorbeeld de gevels gerenoveerd en de private rioleringen vernieuwd.

Maar daar bleef het niet bij. Ook alle technieken werden vernieuwd: de sanitaire leidingen, de elektriciteit, de centrale verwarming op gas,… Bovendien werd ook de binnenafwerking aangepakt: binnendeuren, keukens, badkamers, enz. Bovenop die renovatiewerken kregen 178 woongelegenheden een nieuwe, gemetselde tuinberging. Die werden gegroepeerd gebouwd bij de 160 woningen en 18 gelijkvloerse appartementen in de wijk.

De werken begonnen voornamelijk in de woningen die leegstonden. Eens die gerenoveerd waren, konden een aantal huurders daarheen verhuizen. Vervolgens werden de aldus leeggemaakte huizen aangepakt, waarna er weer mensen konden verhuizen. Enzovoort. Bedoeling was het ongemak voor de huurders zoveel mogelijk te beperken.

Locatie

Sint-Amandsberg (Gent)

Sector

Appartementen/Woningen

Bouwheer

De Volkshaard

Architect

GDR Architecten

Bestelbedrag

€ 16,3 mio

Uitvoeringstermijn

maart 2019 - 16 december 2022

Foto's

juli 2021

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van