Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Restauratie en transformatie van de Roosenboom-woning

Het doel van dit project is de volledige restauratie van het ROOSENBOOM-huis in Elsene, dat op 7 december 1981 als monument werd geklasseerd. Het huis werd in 1900 gebouwd volgens de plannen van Albert ROOSENBOOM voor rekening van de toenmalige opdrachtgever, Louis Beeckman.

Het project omvat de restauratie van de 2 gevels, aan de straatkant en aan de achterkant, inclusief het terugbrengen van de toegangsdeur en het rechterraam naar de configuratie van 1900; de restauratie/het herstel van de geschilderde binnenafwerking (sjablonen) en het behang op een deel van de begane grond en de tweede verdieping; de restauratie van de afwerkingen van het trappenhuis en de plafonds op de begane grond en het gelijkvloers, evenals 2 van de plafonds op de tweede verdieping; de installatie van sanitair en een badkamer. Er is ook een lift gepland voor het rechterachterdeel van het gebouw. 
Deze ruimte werd in 2017 grondig gerenoveerd na de ontdekking van schimmel (waaronder een merula). De kelder maakt ook deel uit van het project, met zijn technische reorganisatie; installatie van een nieuwe condensatieketel, nieuwe elektriciteitsmeters, enz.

Locatie

Elsene

Sector

D24 - restauratie

Bouwheer

M. en Mevr. Impens - Debroux

Architect

Parallèles Architectures

Bestelbedrag

1,4 mio EUR

Uitvoeringstermijn

november 2022 - ...

Foto's

maart 2024

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van