Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

In samenwerking met bouwbedrijf Floré

Open wervendag - 26 mei 2024

Renovatie en uitbreiding van stedelijke basisschool Edison in Hoboken

Onderwijzersstraat 5-13, 2660 Hoboken (Antwerpen)

Speelplaatsen lagere school

De overvloedigheid aan buitenruimtes binnen het bestaande schoolcomplex is haast onvoorstelbaar naar onze huidige maatstaven. Voor de lagere school zullen er maar liefst vier speelplaatsen zijn met elk een eigen karakter; van een wat formeler speelplein tot een wilde speelplaats met avontuurlijke speeltoestellen tussen de bomen. En dat alles maximaal vergroend; zo worden er ruim 50 nieuwe bomen aangeplant. Brede luifels, welke in een ver verleden aanwezig waren en nu herbouwd worden, zorgen ervoor dat de kinderen ook buiten kunnen spelen als het regent.

Vroeger waren de speelplaatsen aan de straatkant volledig ommuurd met een gesloten hoge bakstenen muur. In de loop der tijd is het grootste deel van deze muur afgebroken en resteerden nog slechts enkele stukken. Om recht te doen aan het oorspronkelijke ontwerp, wordt de straatmuur herbouwd. Om tegelijkertijd toch ook aansluiting te vinden bij de huidige onderwijsvisies, heeft de nieuwe muur veel grote openingen en een eigentijdse vormgeving die met zijn baksteenpatronen op subtiele wijze refereert naar de historische delen. Je kunt dit het beste zien door na deze tour nog een rondje om het complex te lopen.

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van