Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Fierensblokken: nieuwbouw, renovatie, herinvulling en meerjarig onderhoud

De “Fierensblokken” waren tot voor kort eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. De 2 gebouwen bevatten vroeger 205 sociale wooneenheden en 11 winkels en staan al enkele jaren leeg. Beide gebouwen zijn opgenomen op de inventaris bouwkundig erfgoed.

AG VESPA verwierf dit modernistische complex om er een inhoudelijk kwalitatieve en maatschappelijke relevante ontwikkeling te kunnen realiseren. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar een verbetering van de energieprestaties en een respectvolle omvang met de erfgoedwaarde van de gebouwen. De Fierensblokken zijn in de huidige staat een belangrijke afspiegeling van de volkshuisvestingsideeën en het baksteenmodernisme in België van de jaren '30 en worden door veel Antwerpenaren gekoesterd.

Het voorwerp van de bouwopdracht is de renovatie van het complex tot 122 wooneenheden en 8 commerciële ruimtes bestemd voor de verhuur; er zullen ook 2 gemeenschappelijke ruimtes, 3 gastenkamers en 4 ateliers worden ondergebracht. Het betreft hier een totaal te renoveren netto vloeroppervlakte van ongeveer 10.000 m².

Locatie

Antwerpen

Sector

Appartementen/Woningen

Bouwheer

AG Vespa

Architect

Happel Cornelisse Verhoeven Architecten / Molenaar & Co

Bestelbedrag

€ 33,3 mio

Uitvoeringstermijn

23 maart 2020 - 2 augustus 2023

Foto's

mei 2022

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van