Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Ontwerp, verbouwing en onderhoud van het gemeentelijk zwembad

Het zwembad van Spa, dat verouderd was en in juli 2021 beschadigd raakte door overstromingen, wordt ingrijpend gerenoveerd. Het wordt groter, moderner en milieuvriendelijker.

In de loop der jaren hebben chloor en het van nature bruisende water van Spa, dat corrosief is voor beton, hun tol geëist van het oude gemeentelijke zwembad. Het is nu vervangen door een nieuw gebouw van 900 m2 met drie zwembaden in plaats van één. "We hebben het hoofdzwembad, dat vijf banen zal hebben, dan hebben we een peuterbad voor de kleintjes en tot slot hebben we het leerbad. Vanaf nu kunnen sportievelingen dus ongestoord baantjes trekken, zoals vroeger het geval was toen we maar één zwembad hadden waarin alle recreatie- en sportactiviteiten waren gegroepeerd", legt Charlotte Guyot-Stevens uit, voorzitter van de Régie Communale Autonome, die het zwembad van Spa beheert.

De nieuwe zwembaden zullen beter toegankelijk zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Zwemmers zullen ook profiteren van nieuwe, ruimere en beter uitgeruste kleedkamers. Bij de renovatie van deze faciliteiten is ook rekening gehouden met het ecologische aspect. "Volledig geïsoleerd zal het nieuwe gebouw veel minder energie verbruiken. En wat elektriciteit betreft, zal het zo goed als zelfvoorzienend zijn, aangezien het dak uitgerust is met fotovoltaïsche panelen met een vermogen van 100 kilowatt," legt Philippe Hainaut, werfleider van A C H Construct, uit.

Het zwembad van Spa zal in oktober heropend worden. De nieuwe cafetaria en het terras, dat ook momenteel wordt ingericht, zullen uitzicht bieden op het buitenzwembad. Dit laatste wordt ook gerenoveerd.

Locatie

Spa

Sector

Sport/Cultuur

Bouwheer

Régie Communale Ville de Spa

Architect

Artabel Architects

Bestelbedrag

€ 9.7 mio

Uitvoeringstermijn

oktober 2021 - ...

Foto's

mei 2023

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van