Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Transformatie van kantoorgebouw tot school voor theater en dans

Het INSAS (Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de diffusion de la Fédération Wallonie-Bruxelles) wil een gedeelte van de activiteiten onderbrengen op een nieuw adres. 

Het project, dat te dien einde in een design- & build-formule werd ontworpen, is gelegen op verschillende percelen langs de Avenue de la Couronne 159 en 165, met toegang tot de Rue Adolphe Mathieu 16, 1150 Elsene. De site bestaat uit een voorgebouw (aan de straat), een achtergebouw (aan de binnenkant van het blok) en een binnenplaats tussen deze gebouwen, die al verschillende renovaties hebben ondergaan.

  1. Het gebouw vooraan kan eenvoudig onderdak bieden aan receptieruimten, administratieruimten en onderwijsruimten voor theorielessen. De werkzaamheden worden tot een minimum beperkt om te voorkomen dat de bestaande, recente accommodaties van goede kwaliteit worden gesloopt.
  2. Het gebouw achteraan wordt verbouwd om plaats te bieden aan lesruimtes voor praktijklessen, specifiek voor theater en dans, ateliers en opslagruimtes. De grote centrale circulatiezone (verbonden met de bestaande loopbrug en onder het glazen dak) geeft structuur aan deze ontwikkeling en brengt licht in het centrum van het gebouw. Het wordt het levendige centrum van de school en maakt alle ruimtes overzichtelijk. Twee patio's onderbreken deze grote circulatiezone en brengen licht in de aangrenzende lokalen.
  3. Een deel van het gebouw achteraan werd afgebroken zodat er een nieuw volume kon worden gebouwd om de grote theaterstudio en dansstudio's in onder te brengen. Deze nieuwe ruimten zijn zo ontworpen dat ze de naburige gebouwen respecteren wat betreft uitzicht en oriëntatie (slagschaduwen). Dit is een high-performance faciliteit: de oppervlakken, hoogtes, akoestiek en technieken zijn aangepast aan de specifieke behoeften van INSAS.

Locatie

Elsene

Sector

Kantoren/Industrie, Onderwijs, Sport/Cultuur

Bouwheer

SPRB - Direction Facilities - Beliris

Architect

AgwA

Bestelbedrag

Uitvoeringstermijn

september 2023 - ...

Foto's

januari 2023 (bestaande toestand)

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van