Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Bouw van een crèche ONE, woningen en een collectieve moestuin

De 19e-eeuwse fermettes in de Jerusalemstraat getuigen van het agrarische verleden van de streek. Vandaag de dag verkeren verschillende leegstaande gebouwen in een zeer slechte staat van onderhoud. Om dit erfgoed ten volle te benutten en tegemoet te komen aan de behoeften van de wijk, worden op het dak van het gebouw een crèche met 60 plaatsen, een tiental sociale woningen en een gemeenschappelijke moestuin gebouwd.

Het doel van het project is om de percelen en gebouwen van de fermettes (3 percelen) te verwerven, een deel van de gebouwen binnen de blokken en tegenover de straat af te breken (met uitzondering van de fermettes), een voorziening voor jonge kinderen te bouwen (een crèche met 60 plaatsen) en een aantal sociale woningen. De nieuwe woningen zullen van verschillende types zijn om huishoudens van verschillende grootte en een zekere mix te huisvesten, in overeenstemming met de huidige regels voor woningtoewijzing. De inrichting van het binnenste deel van het huizenblok zal een gemeenschappelijke moestuin omvatten, waarvan het beheer/beheer zal worden overwogen in samenwerking met de coördinatie van de buurtruimten en de lokale gemeenschap.

Het project zal helpen om het tekort aan lokale zorgplaatsen te verminderen, een belangrijke lokale erfgoedlocatie te behouden en te reactiveren, een plek te creëren die de sociale cohesie bevordert en versterkt, en de milieukwaliteit van het binnenblok te verbeteren.

Locatie

Schaarbeek

Sector

Woningbouw; zorg

Bouwheer

Administration Communale de Schaerbeek

Architect

AgwA

Bestelbedrag

€ 5,8 mio

Uitvoeringstermijn

juni 2023 - ...

Foto's

januari 2024

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van