Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Aanpassing van het Maison Jean Lescarts

De renovatie en herinrichting van het 18e-eeuwse gebouw werden toegewezen aan ACH.

De renaissance van het Maison Jean Lescarts krijgt vorm met de renovatie en herinrichting van het 18e-eeuwse gebouw tot museum over de geschiedenis van de stad en haar inwoners, de aanleg van een esplanade voor het museum en de opening van een tuin die vanaf de straat toegankelijk is voor het publiek. Dit emblematische gebouw in het centrum van de stad, dat bijna 20 jaar gesloten was, zal een nieuwe permanente tentoonstellingsruimte aa bieden met moderne hulpmiddelen om de programmering van het BAM (Beaux-Arts Mons) aan te vullen. Het geheel zal een nieuw museumcomplex vormen in het hart van de stad.

Door zijn centrale ligging en toegankelijkheid zal het Maison Jean Lescarts een bevoorrechte toegangspoort vormen tot het museumcentrum. Het wordt een interdisciplinaire site die kunst, natuur en erfgoed met elkaar verbindt en de participatie van de burgers volledig integreert. Het drieluik van het huis, de tuin en het BAM zal de bezoekers een beter inzicht geven in de geschiedenis van Mons. 

Locatie

Mons

Sector

D24 - restauratie

Bouwheer

Ville de Mons

Architect

Alland & Godimus Atelier d'Architecture

Bestelbedrag

4 mio EUR

Uitvoeringstermijn

Februari 2023 - februari 2024

Foto's

Februari 2024

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van