Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Renovatie + uitbreiding gemeentehuis

Met de toevoeging van een zwevende verdieping werd het bestaande gemeentehuis van Kontich tot een dynamisch administratief huis gerenoveerd, een huis waarin verschillende gemeentelijke dienstverleningen samenkomen. De nieuwe raadszaal bovenop het bestaande gebouw werd een transparante zaal die als een baken boven het gemeenteplein uittorent.

Eronder zit de vernuftige inbreidingsstrategie die het administratief centrum transformeert tot een duurzaam dienstenhuis. De frontoffice op het gelijkvloers vormt het hart van het gebouw. De burger vindt er alle mogelijke diensten in een genereuze overdekte patio, aansluitend bij de vernieuwde organisatorische structuur. De tussenliggende verdiepingen werden volledig vernieuwd tot een flexibel werkconcept. Van flexplek en overlegruimte tot een sporadisch, klassiek directiekantoor. Een diversiteit aan werkplekken wordt aangeboden aan de verschillende diensten die hierdoor nauwer kunnen samenwerken.

De patio en de U-vorm van het bestaande gebouw werden overkapt en gesloten tot een compacter geheel. Hierdoor is er niet alleen minder verliesoppervlakte, het daglicht dringt nu ook door tot diep in het gebouw. Dat is een enorm surplus op de duurzaamheidswaarde van dit project. De helderheid van het plan laat ook toe om in één oogopslag het hele gebouw te begrijpen.

Locatie

Kontich

Sector

Kantoren/Industrie

Bouwheer

Gemeente Kontich

Architect

Plusofficearchitects

Bestelbedrag

€ 5,5 mio

Uitvoeringstermijn

april 2017 - november 2018

Foto's

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van