Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Restauratie gebouwen "Parc 23"

De twee fasen van de restauratie en de wederopbouw van dit meesterlijke project omvatten de kapel en het Visitandinesklooster. De kapel werd gerestaureerd tot museum (Le MUMONS) en het klooster werd omgevormd tot bibliotheek, beide in opdracht van de Universiteit van Mons (UMONS).

Het binnenplein werd de leeszaal van de bibliotheek, waarbij een stalen boom het glazen dak met een oppervlakte van 300 m² ondersteunt. Deze boom genaamd "De boom van kennis en wijsheid" weegt 21 ton en ondersteunt de driedubbele beglazing met hoge thermische prestaties voor het comfort van iedereen. Hier zullen academici zich thuis voelen dankzij de leestafels van uniek fabrikaat in "corian" (tussen 800kg en 1,2 ton).

In de kapel werd met de bouw van nieuwe perrons plaats geruimd voor een grote expositieruimte. Deze perrons maken een architecturale en museumscenografie mogelijk vanwege het grote schip dat door het invallende licht wordt benadrukt. De integratie van dakramen, gordijngevels met spitse raamopeningen en het bijzondere glaswerk levert een oogverblindend panorama van de stad Mons op.

Locatie

Bergen

Sector

Onderwijs, Sport/Cultuur

Bouwheer

UMons - universiteit van Mons

Architect

Atelier d'Architecture Dupire & François + Atelier de l'Arbre d'Or

Bestelbedrag

€ 13,2 mio

Uitvoeringstermijn

maart 2017 - november 2019

Foto's

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van