Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

Zwembad Weide

In Kortrijk werd hét referentiezwembad gebouwd voor de 300.000 inwoners van de Zuid-West-Vlaamse regio. Het bevat een zwembad met 8 banen van 50m, twee beweegbare bodems en een tribune met 300 zitplaatsen. Met een diepte van twee meter en afmetingen die voldoen aan de normen voor internationale wedstrijden ligt de focus op zwemtrainingen en -wedstrijden enerzijds en anderzijds waterpolo.

Naast de sportieve zwemruimte is er ook plaats voor een recreatief gedeelte. Er is een ruime warme lagune, een golfslagbad, uitgebreide kinderattracties, drie spectaculaire glijbanen en een spannende wildwaterbaan van 150 meter lang. Uitzonderlijk is het all weather-buitenbad dat het hele jaar open is en een zomerbad van in totaal 266 vierkante meter, de outdoor waterspeeltuin voor kinderen en de ligweide. Daarnaast is er ook ruimte voor wellness met onder meer sauna’s, een stoombad, een voetenbad en werd er ruimte voor horeca voorzien zowel binnen als buiten.

Architecturaal is het gebouw zo ontworpen dat het een interessante wisselwerking heeft met de omgeving van het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide. Vanuit ieder bad, de horecazaken en de polyvalente ruimte zal men uitzicht hebben op het stadspark. Zowel de horizontale lijnen van het evenementenplein als van het lager gelegen stadspark worden behouden in het gebouw dat zo op vloeiende wijze de overgang tussen beide maakt.

Locatie

Kortrijk

Sector

Sport/Cultuur

Bouwheer

S&R Group, Stad Kortrijk

Architect

Artabel

Bestelbedrag

€16,6 miljoen

Uitvoeringstermijn

januari 2017 - oktober 2019

Foto's

Details van dit project

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van