Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
ACH Build - Bouwaannemer Brussel

In samenwerking met bouwbedrijf Floré

Open wervendag - 26 mei 2024

Renovatie en uitbreiding van stedelijke basisschool Edison in Hoboken

Onderwijzersstraat 5-13, 2660 Hoboken (Antwerpen)

Nieuwe gang lagere school

De school bestaat voor grofweg de helft uit renovatie en de helft uit nieuwbouw. De oudbouw, waar je nu net bent binnengelopen, zal zo’n 300 leerlingen van de lagere school huisvesten. Tijdens de
ontwerpfase was de grootste vraag hoe de huidige manier van lesgeven een plaats kon krijgen binnen het bestaande schoolgebouw. Het gebouw bestond voorheen enkel uit leslokalen, uitkomend op een smalle, weinig aantrekkelijke gang. De school kampte met flink ruimtegebrek en het ontbrak aan mogelijkheden voor leerlingen om rustig buiten het leslokaal te werken. Om deze reden is ervoor gekozen om de voormalige gang om te toveren tot learning street: een ruimte voor leerlingen om in rust te kunnen werken buiten de drukte in het leslokaal, maar nog wel onder toezicht van de leerkracht. Deze learning street biedt bovendien ook de mogelijkheid om kapstokken en tasvakken op een opgeruimde en georganiseerde manier plaats te geven. Een nieuwe lichte gang verbindt al deze ruimtes met elkaar.

Ook op technisch vlak wordt de oudbouw volledig aangepakt: de technische installaties zijn compleet vernieuwd naar de huidige standaarden en zo onopvallend mogelijk ingepast in het bestaande gebouw om de ruimtelijke kwaliteiten van de monumentale ruimtes zoveel mogelijk te behouden.

Contact

Administratieve Zetel

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Postadres

Humaniteitslaan 292
1190 Vorst

info@achbuild.be
+32 (0)3 238 69 66

ACH Bouw

Alle rechten voorbehouden

Trotse partner van